Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, έμμετρη διασκευή για παιδιά της Λίζας Κόντου στις 20 και 21/12/14Μια ενδιαφέρουσα, πολυθεματική, μουσικο-θεατρική προσέγγιση, με αφορμή την έμμετρη διασκευή για παιδιά, του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, από την ποιήτρια Λίζα Κόντου. Στο ζεστό χώρο του Ιδιόμελου, παιδιά και μεγάλοι ανακαλύπτουμε μαζί τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μικρού Πρίγκιπα, με αφήγηση, μουσική, φωνή και σώμα και ψηλαφούμε την ιδέα του "εμείς", του "εγώ" και του "άλλου", στον παλμό της παραμυθιακής αλληγορίας. Για το βιβλίο της Λίζας Κόντου θα μιλήσουν η φιλόλογος Χάρις Κόντου και ο διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Παν/μίου Αιγαίου Σωτήρης Ντάλης. Στο θεατρικό αναλόγιο διαβάζουν η ηθοποιός Τένια Τζημέα και η Λίζα Κόντου. Τραγουδά η Λίλιαν Τσατσαρώνη. Στο πιάνο η Δήμητρα Κακάκη. Θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Καγιαλίκου και πολλών άλλων γνωστών συνθετών, καθώς και μουσική σύνθεση της Χάρις Κόντου. Συμμετέχουν και οι οικοδεσπότες του Ιδιόμελου, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και Μανώλης Γιούργος.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»: Ελευθερίου Βενιζέλου 17  και Βασιλέως Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα:  7μ.μ.
Κρατήσεις απαραίτητες: 2106817042


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Δήμητρα Κακάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στο Απολλώνιο ωδείο, στην τάξη της Βασιλικής Χριστοδούλου, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1990. Δύο χρόνια αργότερα, το 1992, πήρε και το δίπλωμα του πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί, α’ βραβείο.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris, στην τάξη του Julien Ridoret, αποκτώντας το 1993 το Brevet d’ execution du piano.
Παρακολούθησε τη  Jeannine Bonjean, μια από τις τελευταίες μαθήτριες του Alfred Cortot.
Από το 2000 ως σήμερα, ασχολείται με τη συνοδεία πιάνου, σε λυρικούς τραγουδιστές και πνευστούς. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, ακροάσεις και ρεσιτάλ, συνοδεύοντας κυρίως μονωδούς.
Λίζα Κόντου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1978 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή “Βαβυλώνα” και ακολούθησαν σεμινάρια πιάνου το 1993 και 1994 στη Brive της Γαλλίας με καθηγήτρια
οι συλλογές: «Ήλιαφάνεια» 1980, «η δόξα της Τέφρας» 1986, «η Κασσάνδρα και ο Άνεμος» 1992, «η Ακροστασία»  2008 και η συγκεντρωτική έκδοση «Παλιά και νέα ποιήματα (εκλογή)» 2010. Το 2012 εκδόθηκε η έμμετρη διασκευή για παιδιά του «Μικρού Πρίγκιπα». Παράλληλα ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο, τη σάτιρα, την συγγραφή αισθητικών – φιλοσοφικών δοκιμίων (''Τυχαίοι περίπατοι''- 2013) και κατά καιρούς με τη μετάφραση (Jaques Prever – ''Paroles'' 2010 και Mihai Eminescu – «ο Υπερίων»  2012). Στίχοι της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες και ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά και στα Ιταλικά. Θεατρικά κείμενά της για παιδιά έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο και κάποια ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τον συνθέτη Βαγγέλη Κυρίτση. Επίσης έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και παρουσιάσεις Ελλήνων λογοτεχνών όπως ο Δημήτρης Χατζής, η Ευγενία Φακίνου και ο Νίκος Γκάτσος.
  
Χάρις Κόντου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Α.Π.Θ. Ελληνική Φιλολογία με Ειδίκευση   στην Νέα Ελληνική Λογοτεχνία. Σε επίπεδο Μεταπτυχιακών Σπουδών ασχολήθηκε  επιστημονικά με την Παιδική Λογοτεχνία και το Νεοελληνικό Λαϊκό Παραμύθι,  ιδωμένο μέσα από το πρίσμα της Κοινωνικής Λαογραφίας και της Οπτικής του Φύλου. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ρόδου ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με την επιμέλεια κειμένων. Αρθρογραφεί κατά καιρούς στον τοπικό περιοδικό Τύπο  γράφοντας Δοκίμια Αισθητικής Προσέγγισης και Δοκίμια  Ελεύθερου Στοχασμού. Από παιδί, στον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με την Μουσική Σύνθεση και τη Μουσική απαγγελία  και έχει μελοποιήσει επιλεγμένα  ποιήματα Ελλήνων ποιητών.  Το 2007 έγραψε το πρώτο της Παραμύθι με τίτλο «Ο Μάγος της Βροχής», το οποίο διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το 2010 συνέγραψε τον πρώτο της θεατρικό μονόλογο με τον τίτλο «Γυναίκες στα άκρα», ο οποίος παραστάθηκε την ίδια χρονιά  στο Θέατρο του Κολλεγίου Ρόδου και στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου. Ακολούθησαν οι «Μονόλογοι Καθρέφτες»  και η Συγγραφή της Συλλογής  των Ενήλικων Παραμυθιών με τίτλο «Ο Μάγος της Βροχής και άλλα παραμύθια.» Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης σε ένα Πρόγραμμα του Παν/μίου Αιγαίου  με θέμα τον Πολύ-θεματικό/ Εναλλακτικό Τουρισμό στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Είναι μητέρα δύο αγοριών και ζει μόνιμα στη Ρόδο.

 Τένια Τζιμέα
Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Ασχολήθηκε  με τον κλασικό και μοντέρνο χορό. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής  με τον ζωγράφο Κώστα Σπηριούνη και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας. Η πορεία της στο θέατρο ξεκίνησε το 2008 με την συμμετοχή της στην ομάδα «Θεατρική σκηνή» του Δήμου Χολαργού υπό την διδασκαλία της  Τόνιας Καζιάνη.  Στην συνέχεια εντάσσεται στην θεατρική ομάδα του χώρου τέχνης «Ιδιόμελο» με σκηνοθέτη τον Μανώλη Γιούργο. Είναι μέλος της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας της θεατρικής σχολής «Ιακ. Καμπανέλης» υπό την διδασκαλία του Δημ. Παπαγιάννη. Έχει πάρει μέρος σε έργα του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου καθώς και σε παρουσιάσεις βιβλίων και ποιητικών συλλογών.

Λίλιαν Τσατσαρώνη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και Διπλωματούχος Μονωδίας του Ωδείου Kodaly με καθηγητή τον Φραγκίσκο Βουτσίνο. Συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι παρακολουθώντας σεμινάρια τελειοποίησης με διακεκριμένους τραγουδιστές και μαέστρους: Λουίζε Σάιντ, Βέρα Ρόζα, Μάικλ Τσανς, Αννέτε Μάρκερτ, Ίνγκεμποργκ Νταντς, Γιώργο Χατζηνίκο, Χέλμουτ Ρίλλινγκ (σεμινάρια Ακαδημίας Μπαχ). Παράλληλα με την παράδοση μαθημάτων φωνητικής σε τραγουδιστές κλασικού, μοντέρνου τραγουδιού και ηθοποιούς (Ωδείο Ορφείο Αθηνών), πραγματοποιεί ρεσιτάλ και συναυλίες με μουσικά σύνολα κλασικής αλλά και έντεχνης ελληνικής και jazz μουσικής.  Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, ερμηνεύοντας, μεταξύ άλλων, έργα σε πρώτη εκτέλεση. Επίσης, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Οπερα «Βάκχες» του Αργύρη Κουνάδη, μοτέτα Μέντελσον με τον Νίκολας Κύναστον κ.ά.), τη ΝΕΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ζωντανές εκπομπές και ηχογραφήσεις). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους δίσκους: Ελληνική Αναγεννησιακή Δημιουργία-Φραγκίσκος Λεονταρίτης 1ο και 2ο (FM Records), Διονύσιος Σολωμός-Αφιέρωμα (Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου), Ars Moriendi του Πέτρου Θεοδώρου, Χορεύω με το Ηλιόφως της Μαργαρίτας Πικιώνη (ΕΜΣΕ), Φυγή του Γιώργου Καγιαλίκου (Μετρονόμος).    Για πληροφορίες μέσω διαδικτίου, στην σελίδα: www.facebook.com/liliantsatsaronisinger

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...